Program Targów Wine&Spirits 2010
Drodzy Klubowicze!
Już za 4 dni rozpoczynają się Targi Wine & Spirits 2010, a na nich będzie się działo, oj będzie :)
Zapraszamy do odwiedzenia NASZEGO STOISKA NR 1 na którym spotkać będziecie mogli m.in. Założycieli portalu Nasze-Wina.pl, Klubowiczów, naszych Partnerów, naszego Dyżurnego Sommeliera Szymona St. Kamińskiego, braci Bester - Sommelierów Vinares Wine Bar i nie tylko...
Więcej szczegółów dotyczących naszego stoiska opublikujemy jutro oraz w specjalnym poniedziałkowym wydaniu felietonu.
A oprócz tego między innymi:
Szkolenia dla amatorów wina
26 maja 2010 r., od godz. 15.00 rozpoczną się szkolenia wprowadzające w świat win przeznaczone dla wszystkich miłośników wina. Zapraszamy do podróży przez regiony, odmiany, rodzaje, roczniki i style, prowadzonej przez doświadczonych wykładowców z Domu Wina, którzy od lat promują kulturę wina w Polsce. Szkolenie pozwoli każdemu z uczestników dowiedzieć się jak rozpoznawać wina z różnych regionów, jak dobierać poszczególne rodzaje win do odpowiednich potraw, a także co sprawia, że jedne wina nam smakują, a inne nie.
Szkolenia dla amatorów drinków
27 maja 2010 r. od godz. 15.00 na warsztaty Profesjonalne przygotowywanie drinków w domu zaprasza Flair Academy. Podczas interaktywnego szkolenia instruktorzy Flair udowodnią, że również w warunkach domowych, mając pod ręką łatwo dostępne i nieskomplikowane produkty można przygotować doskonałe i efektowne drinki oraz cocktaile
A także szkolenia branżowe:
Merchandising w alkoholach. Cuda czy praktyka? Jak zwiększyć sprzedaż napojów alkoholowych w sklepie, hipermarkecie oraz innych punktach sprzedaży poprzez ekspozycje produktów, a także wystrój pomieszczenia? Certyfikowani trenerzy z firmy Catman Polska przedstawią swoje doświadczenia zdobyte podczas wieloletniej pracy w handlu alkoholami oraz praktyczne wskazówki jak osiągnąć sukces stosując proste zasady merchandisingu. Szkolenie kierowane jest do menedżerów oraz właścicieli punktów sprzedaży napojów alkoholowych. 26 maja 2010 r. w godzinach 12.00 – 14.00
Jak zwiększyć sprzedaż w restauracji? Alkohol kluczem do sukcesu. Praktycy o tym jak skomponować menu alkoholowe i dobrać kartę alkoholi do potraw oraz charakteru lokalu. Warsztaty prowadzone przez utytułowanych mistrzów barmańskich z Flair Academy, którzy pokażą jak w prosty sposób wyróżnić restaurację poprzez odpowiedni wybór alkoholi oraz styl pracy barmana. Szkolenie kierowane jest do menadżerów i właścicieli punktów gastronomicznych. 27 maja 2010 r. w godzinach 12.00 – 14.00